Slik gjør du bilen din klar for høsten 

Høsten nærmer seg med stormskritt, og snart preges veiene av vått løv og grått vær. Med riktig pleie av bilen din beskytter du den mot ytre påkjenninger og kjøreturene blir tryggere. Her er noen tips for hvordan du forbereder bilen din til høst- og vintersesongen.

1. Bruk lakkbeskyttelse

Start med å vaske bilen din godt og avslutt med en god lakkforsegler eller bilvoks. Når du bruker et ekstra lag med beskyttelse, ivaretar du lakken og forebygger mot rustangrep.

2. Gi vinduene glassbehandling

Påfør en regnavvisende behandling på vinduene dine. Det sørger for at regn og rusk glir lettere av vinduene. Fri sikt er viktig for trygg kjøring når dagene blir kortere og været mer uforutsigbart.

3. Dekkpleie

Invester i en god dekkvask som beskytter og fjerner smuss som olje, salt, og asfaltstøv.  God dekkpleie forlenger dekkenes levetid og forbedrer kjøreegenskapene. Det gir også dekkene dine et skinnende utseende.

4. Kontroller belysningen

Ta en sjekk og se til at alle lys fungerer riktig. Har du slitte lykteglass bør du behandle dem med en lykteglassfornyer slik at du får bort gulfarge på glasset. Hvorfor er dette viktig? Når du sørger for at alle lys virker korrekt sikrer du at du ser godt og blir sett i mørket.

5. Ta en væske og oljesjekk

Kontroller nivåene av motorolje, kjølevæske, og spylervæske, og fyll på ved behov. Dette er viktig for å beskytte motoren og barer bilens funksjoner

6. Ha en nødpakke i bilen 

Pakk en nødpakke med essensielle bilpleieprodukter som dekkreparasjon, ruterens, bilshampo og mikrofiberklut. Dette sørger for at du alltid er klar dersom du opplever et uhell mens du er på veien.

Når du har gjort bilen din høstklar kan du nyte trygge og komfortable kjøreturer gjennom hele høst- og vintersesongen.

Andre relevante artikler

Få bilen skinnende ren

Bilen din kan se like flott ut som den dagen du kjøpte den. Få tips til hvordan du unngår rust med en skikkelig bilvask.

Les artikkelen her.

Slik vasker du bilen innvendig

Bilen din kan se like flott ut som den dagen du kjøpte den. Få tips til hvordan du unngår rust med en skikkelig bilvask.

Les artikkelen her.

Når frontruten trenger en vask

Ønsker du en frontrute så ren at regndråpene bare preller av? Klikk her for å finne ut hva som kreves for et varig resultat.

Les artikkelen her.

Andre relevante artikler