Innvendig bilvask: Slik får du bilen til å lukte godt

Drømmer du om å åpne bildøren og bli møtt av en frisk, god lukt fra et skinnende rent bilinteriør? Det er lite som slår følelsen av en velpleid bil. Følg disse enkle tipsene og få en bil som lukter like godt som den ser ut.

1. Rydd og støvsug

Først og fremst, ta en grundig opprydding av bilen. Fjern alt unødvendig rot og støvsug gulv, seter og andre områder for å fjerne smuss og rusk. En ren bil er det første skrittet mot godt inneklima.

2. Velg riktig bilpleieprodukter

Velg produkter som ikke bare rengjør, men som også tilfører en frisk og behagelig duft. Bruker du jevnlig interiørshampo eller en rens er det enkelt å vedlikeholde en flekkfri overflate som imponerer alle som setter seg inn i bilen din.

3. Fokuser på setene

Setene i bilen er ofte et samlingspunkt for rusk og rask, og kan bli en kilde til lukt. Derfor bør du ha en god rutine på å rense og behandle bilsetene med en stoffrens eller lærbalsam. Det pleier og vedlikeholder et pent utseende.

4. Luftrenser og bilparfyme

Å sørge for god luftkvalitet i bilen er viktig. Vurder å investere i en god luftrenser eller bilparfyme som kontinuerlig gir en herlig aroma i bilen. Finn en favorittduft som du bruker fast – det gjør kjøreturene litt hyggeligere.

5. Rens matter og tepper

Ikke glem mattene og teppene i bilen. Ta ut mattene, rist dem godt, og finn deretter frem en egnet rens for en grundig rengjøring. Gjør dette til en regelmessig del av bilpleierutinen din.

6. Rydd opp i bagasjerommet

Bagasjerommet kan også være en kilde til oppsamling av støv og smuss. Rengjør det regelmessig, og gå over med en fuktig klut. Bruk gjerne en tekstilrens til å fjerne vanskelige flekker.

Lager du en rutine av disse enkle tipsene får du raskt en bil som ser bra ut og lukter godt. Lykke til med rengjøringen!

Andre relevante artikler

Når frontruten trenger en vask

Ønsker du en frontrute så ren at regndråpene bare preller av? Klikk her for å finne ut hva som kreves for et varig resultat.

Les artikkelen her.

Gjør bilen klar for høsten

Er ruskeværet på vei? Lær hvordan du pleier bilen din før høststormene slår til.

Les artikkelen her.

Få bilen skinnende ren

Bilen din kan se like flott ut som den dagen du kjøpte den. Få tips til hvordan du unngår rust med en skikkelig bilvask.

Les artikkelen her.