Slik får du bilen skinnende ren

I løpet av året blir bilen utsatt for alt fra dårlig vær, salt på veiene, asfaltstøv til insekter, som kan føre til rust og andre skader dersom det ikke fjernes. I denne artikkelen får du vite hvordan du skal gå frem for å få en skinnende ren bil.

Bilvask kan gjøres året rundt

Bilen kan vaskes året rundt så lenge det er varmegrader. Spesielt viktig er det å vaske bilen om vinteren, for å fjerne salt og skitt som setter seg fast. Vaskemidler inneholder sterke kjemikalier, og skal ikke brukes i kontakt med varme eller direkte sollys. Sett derfor bilen i skyggen, og pass på at lakken ikke er for varm før du begynner.

Bruk avfettingsmiddel for å løse opp vanskelig smuss

Du trenger ikke avfette bilen hver gang du vasker den, men det er spesielt viktig på høst- og vinterhalvåret hvor bilen blir utsatt for dårlig vær, mye søle og salt. Dersom du vasker bilen ofte, er behovet for avfetting minimalt. Turtle Wax Avfetting er et effektivt avfettingsmiddel som løser opp vanskelig smuss som tjære, olje, asfaltrester og fett fra bilen. Turtle Wax Avfetting kommer på sprayflaske, og er enkel å bruke!

Turtle Wax Avfetting skal påføres på tørr bil. Spray avfettingsmiddelet nedenfor vinduslistene og langs sidene på bilen, for å få bort vanskelig smuss. Du kan også bruke avfettingsmiddel på felgene. La middelet virke i noen minutter, men pass på at det ikke tørker på lakken! Spyl deretter hele bilen med høytrykksspyler eller vannslange.

Håndvask med bilsjampo og svamp

Bilsjampo fjerner støv, asfalt, grus og skitt, og kan brukes på hele bilen! Turtle Wax Zip Bilshampo inneholder voks og dyprengjørende tensider, som etterlater bilen din skinnende ren. Fyll en vaskebøtte med rent vann og riktig mengde Turtle Wax Zip Bilshampo, og vask over hele bilen med en svamp. Du kan også bruke skumlegger på høytrykkspyler og Turtle Wax Høytrykkshampo.

 

 

For sterkt tilsmusset overflate anbefales Max Power. Med Max Power kan du justere rengjøringseffekten, noe som gjør produktet meget allsidig. Max Power kan også brukes til generell rengjøring av utemøbler, sykler, søppeldunker og andre gjenstander som oppbevares utendørs.

Når du skal vaske bort sjampoen, er det viktig å spyle systematisk. Start nederst, og jobb sakte frem og tilbake for å fjerne all såpen. Når du spyler nedenfra og jobber oppover ser du hvor du har spylt, samtidig som du unngår rennemerker. Men til slutt spyler du også raskt over fra toppen og ned, slik at du er sikker på at all bilshampo blir skylt vekk. 

Få skinnende, svarte dekk med Wet’ N’ Black! Wet’N’Black gir dekkene den opprinnelige dype, sorte og våte glansen. 

Tørk bilen med pusseskinn eller mikrofiberklut

Når du har skylt bort all såpen, er det viktig å tørke bilen godt. Vanndråper trekker til seg støv og pollen, og etterlater støvskjolder hvis du ikke tørker dem bort. Bruk et pusseskinn eller en ren mikrofiberklut til bil, og trekk vannet av lakken. Skyll og vri om ofte i en bøtte med rent vann.

Gi lakken ekstra beskyttelse med voks

Når du har gitt bilen en grundig vask, kan du legge et lag voks eller polish på lakken.

Bruk bilpolering for å fjerne riper og urenheter, og bilvoks for å beskytte lakken. Det er lurt å legge et lag voks et par ganger i året for å beskytte lakken, og gjøre den motstandsdyktig mot vær og vind. Pass på at bilen er helt tørr når du skal påføre voks. En ren overflate bidrar til at voksen setter seg, varer lenger og motvirker nye riper i lakken. Påfør voksen og spre utover små områder med en voksapplikator, før du tørker av med en ren mikrofiberklut.

Andre relevante artikler

Slik vasker du bilen innvendig

Få bilen til å lukte like friskt som den ser bra ut. Følg disse tipsene for rent bilinteriør.

Les artikkelen her.

Når frontruten trenger en vask

Ønsker du en frontrute så ren at regndråpene bare preller av? Klikk her for å finne ut hva som kreves for et varig resultat.

Les artikkelen her.

Gjør bilen klar for høsten

Er ruskeværet på vei? Lær hvordan du pleier bilen din før høststormene slår til.

Les artikkelen her.

Andre relevante artikler