Frø og løk

Det meste i hagen starter med frø. Om du ønsker å anlegge blomsterbed eller kjøkkenhage med salat, reddik, kålrot og persille, har Europris et stort utvalg frø til hyggelige priser. Vi har også plenfrø. Europris er din hagepartner nummer 1. Sjekk også ut det øvrige tilbudet innen produkter til hagen og uteområdene.

Hatt en drøm om å plante egne blomster eller grønnsaker?

Nå kan du lykkes med å plante egne blomster, grønnsaker eller urter helt selv - i egen hage eller på verandaen. Hos Europris finner du alt du trenger fra du skal plante frø, også kalt forkultivering, til du skal plante om eller plante ute i egne kasser eller der du ønsker at plantene dine skal vokse. Det er ganske tilfredsstillende å hente litt salat og urter rett fra hagen når man skal lage litt ekstra godt tilbehør til grillmaten, eller plukke med seg friske sommerblomster når man skal på besøk en sommerkveld.

Sett farge på uteplassen med blomsterfrø fra dine favoritter

Våren er en fin tid for å starte planlegging av hvilke blomster og planter man ønsker i hagen eller på verandaen. Skal du plante frø selv, er det noen blomster du bør starte litt ekstra tidlig med, men de fleste blomsterfrø holder fint å starte med ca rundt april. Noen av våre favoritter til sommeren er sommerblomstfrø, solsikkefrø og ringblomstfrø. Flotte blomster med fine farger som tåler norsk klima godt, og som gjør seg som en liten bukett om du vil ta med til en venn eller nabo - eller ha de inne selv.

Bli selvforsynt med egendyrkede grønnsaker - plant grønnsaksfrø nå!

En stadig mer populær trend er å plante egne grønnsaker i plantekasser eller egne områder i hagen. Kanskje vil du teste dette for første gang, eller kanskje du allerede har testet et par år og ønsker en ny utfordring? Hos Europris finner du et svært godt utvalg i ulike grønnsaker, som krever ulik grad at stell og oppmerksomhet. Vi har blant annet klassikerne tomatfrø, gulrotfrø, reddikfrø, jordbærfrø, paprikafrø og squashfrø. Har du godt med plass kan du kanskje vurdere brokkolifrø, kålrotfrø eller gresskarfrø? Lag tilbehøret til grillmaten med grønnsaker fra egen hage, og server is med egendyrkede jordbær til dessert!

Eget tilbehør til grillmaten - salat fra plantekassen

Tenker du at det må være vanskelig å dyrke egen salat? Det er egentlig ikke det. Salaten trives godt med passe temperaturer og godt med næring og vann. Med en god start inne og forkultivering, får den et godt utgangspunkt til å klare seg ute i norsk klima. Hva med å prøve salatfrø og spinatfrø? Du får ikke mer kortreist tilbehør til burgeren enn det! Sunt og godt, rett fra hagen.

Garantert en god sommer med egen urtehage

Mange glemmer kanskje at urter kan brukes til mer enn bare marinader og krydder. Urter kan faktisk være riktig så dekorative, og noen har en duft som får deg til å drømme tilbake til ferier i utlandet eller en matrett du aldri har opplevd maken til. Fordelen med urter er at mange av de tåler vinteren her i Norge, og kommer sesong etter sesong. Plant din egen urtehage med gressløkfrø, basilkumfrø, dillfrø, rosmarinfrø eller myntefrø. Lag deg en deilig omelett med gressløk, ha litt basilikum på pastaen eller som dekor på desserten, fersk dill til rekene, rosmarin til biffen på grillen eller litt frisk mynte til sommerdrikken. Det blir garantert en god sommer med litt urter i hagen eller på verandaen.

Få kontroll på plenen med de riktige gressfrøene!

Når snøen forsvinner og vi tar et tak i hagen, kan det være at vi oppdager at plenen trenger litt hjelp over hele - eller enkelte områder. Med rett pleie og næring, i tillegg til gressfrø kan plenen din få den lille boosten den trenger for å bli like grønn og fin (kanskje finere?) som den var før - og du kan danse barbeint på plenen hele sommeren.