Utepotter - Små og store blomsterpotter

Skap din helt egne drømmeuteplass med potter til blomster og urter. Velg mellom flere variasjoner i størrelse og design - og fyll dem med hva du enn måtte ønske. Hva med lekre hortensiaer eller egendyrkede urter til matlagingen? Hos Europris ønsker vi å bidra med produkter, tilbehør og gode tips for at dere skal få en lekker uteplass og tilbringe mye tid ute. Husk å vanne vekstene dine med en praktisk vannkanne. Vi har også ampel i kunstrotting om du ønsker fargerike tilskudd over bakken. Heng i karmer og tak og omring deg med fargerrike blomster grønne vekster. Alt til faste lave Europriser så klart!

Trenger uteplassen noe nytt? Utepotter er svaret!

Er hagemøblene og grillen relativt ny? Uteputene er akkurat skiftet ut, og alt er egentlig fint - men det mangler liksom noe? Bytt ut utepotter og blomsterpottene, det gir det lille ekstra. Enten du går for noe smått og lekkert, eller om du våger deg ut på noe større - vil det gi deg godfølelsen. Grønne planter, fine utepotter - din egen lille oase.

Match med utemøblene - eller ikke?

Vi har et bredt utvalg i utepotter, enten du vil ha noe smått til bord eller hyller - eller om du ønsker noe større som skal ta litt plass og tilføre uteplassen noe skikkelig grønt. Har du rottingmøbler, kan det være fint og matche med utepotter i kunstrotting - eller om du vil gå for noe helt annet som bryter litt med alt annet. Det er litt smak og behag, men også hva du tenker å plante. Husk at potter i kunstrotting er lette, så dersom du har en uteplass som er utsatt for mye vind bør du plante noe med litt tyngde eller forankre pottene med stein eller noe annet som er egnet.

Trendy med sement eller leire

En trend som aldri slutter er utepotter i sement eller leire (fiberclay). Det litt rustikke og røffe utseende passer i de aller fleste hjem, og gir et tøft og moderne preg på uteplassen. Disse pottene er også ganske tunge, og de fleste tåler vinteren i tillegg til mye vær og vind. Nettopp på grunn av vekten bør du prøve litt ulike plasseringer, slik at du er sikker på hvor du vil ha den før du fyller pottene med leca, jord og planter. I de største pottene kan det være fint å dekorere med solcellelykter, slik at plantene får litt lys når mørket senker seg - og stemningen blir riktig så fin.

Keramikk eller plast?

En god og gammel klassiker er keramikkpottene. De har liksom alltid vært der, solide og tåler norsk klima godt. I dag finnes det også gode alternativer i plast, som har samme fasong og farge som de tradisjonelle keramikkpottene. Plastvariantene kan være fine til stiklinger eller omplantninger etter forkultivering, men også som vanlige potter om du ønsker det.

Bruk plassen du har - ampel gir deg mange muligheter

Om du har liten plass eller virkelig ønsker å lage din egen oase, er ampel prikken over i’en. Frodige blomster eller grønne planter hengende i en ampel, er rett og slett rålekkert. Vi har flere varianter, så du kan finne en som passer både smak og behovet til planten du skal ha oppi. Husk å ta høyde for vind og vær, evt. ta de ned om du ser at værmeldingen melder mye ugreit vær fremover.

Blomsterkassen - full kontroll der du er

Vi kjenner alle til den klassiske blomsterkassen som kan henge på rekkverk eller gjerder. Perfekt høyde til å kunne stelle og nyte blomster og planter til enhver tid. Vi har også en blomsterkasse med espalier, som er ypperlig for klatreplanter - eller om du vil ha litt sukkererter i nærheten. Du kan også henge urtepotter eller andre lettere potter/planter i espalieret, slik at du får den oasen du ønsker på uteplassen din.