Alt til julekjøkkenet

I desember tilbringer store og små mye tid på kjøkkenet. Det er lite som slår lukten av ribbe på selve julaften, den varme følelsen av nostalgi man får av julegløgg og krumkaker. Uansett hva du skal lage, spiller kjøkkenet en viktig rolle hele julen. I denne artikkelen får du vite alt du trenger for å skape en kulinarisk høytid!

Bytt ut julestresset med julestemning på kjøkkenet

Julemat er noe de fleste av oss venter på hele året, og det er kanskje derfor det smaker ekstra godt!

Selv om det er høye forventninger til maten, kommer du langt på vei med det rette utstyret! Grillpanner og ildfaste former sikrer at maten blir jevnt stekt, uten at du trenger å gjøre stort. Disse er like lette å bruke for amatørkokken som for mesterkokken!

Ingen jul uten julegrøt

Julegrøt er en nordisk tradisjon som er et symbol på julehøytiden! Med grøt kan du servere et spennende måltid ved å gjemme mandelen i, og spare restene til en god riskrem!

Kasserollene fra Cuisine passer perfekt til grøt, og finnes i ulike størrelser. Like gode til store og små porsjoner! Hele Cuisine-serien kan anvendes på alle koketopper - også på induksjonstopp. Sjekk ut hele utvalget her.

Kom i mål med julebaksten

Det er hyggelig å samles i førjulstiden, og hva er vel hyggeligere enn å bake sammen? Ved å arrangere juleverksted med bakst, får du garantert god hjelp fra små barnehender og komme i mål lenge før jul. Barna elsker å hjelpe til på kjøkkenet, spesielt når det er noe godt å smake på!

Med et bakesett med boller, visp, slikkepott og pensel kan du bake det meste! For mer avanserte oppskrifter kan du bruke håndmikser. La barna forme pepperkaker med pepperkakeformer, mens du former krumkakene i et krumkakejern. Pynt gjerne baksten med kremsprøyter eller konditorfarge! Julebaksten kan stå fremme hele desember, eller gis bort som julegave i dekorative kakebokser til noen du er glad i.

Gjør stas på gjestene med et pent dekket bord

Desember byr på flere anledninger for å dekke et pent bord. For feststemte anledninger som julebord med venner, middagen på selveste julaften. Juleselskaper kan du gjøre litt ekstra stas på gjestene med et flott servise, bestikk og serveringsfat

Lange frokoster hører også julen til! For å skape ordentlig julestemning, kan du dekke bordet med servise i sesongens mønstre og farger, tenne lys og fylle kopper og krus med varm kakao eller nytraktet kaffe. Alt du trenger for å få en god start på dagen!