Kampen mot sneglene

Er du også en av de som sliter med snegler i hagen? Brunsnegler er de siste årene blitt den største hodepinen til alle med hage, og verst for de som har plantet blomster, frukt og grønt som trives med hagearbeidet gjennom sommeren. Hva kan du gjøre for å bli kvitt problemet? Her kommer noen tips og råd.

Start på høsten

Fra august til oktober kan du starte forberedelsene til neste sesong, som gir deg et bedre utgangspunkt. Sneglene legger egg frem til det blir alt for kaldt, og ved å fjerne disse i denne perioden reduserer du antallet betraktelig før neste sesong med hygge i hagen. Hvor skal du lete? Prøv i fukte bortgjemte steder i hagen din. De er glade i treverk, så hvis du har slikt liggende ta en titt under det samt kvisthauger o.l.

Legg duk - gjør det utrivelig for sneglene

Dersom du allikevel skal legge bark eller ta i et tak i hagen, kan en tett duk være løsningen på utfordringen med snegler også. Pass på at alle skjøter og ytterkanter er skikkelig tette, ellers vil sneglene krype under duken og storkose seg der på dagtid. Snegler trives ikke på områder med bark, men når barken blir eldre og brytes ned vil det straks bli noe triveligere for den. Ved å fylle på med ny bark, skal dette være tilstrekkelig for å holde sneglen unna.

Plukk snegler på kveldstid

Sneglene kommer frem etter solnedgang, og vil komme frem fra stedene de oppholder seg på dagtid - som gjør det enkelt for deg å finne potensielle egg å bli kvitt i samme slengen. Det er mange diskusjoner om hva som er den riktige måten å ta livet av disse sneglene, og våre mest etiske tips er følgende:

  • Del de i to med en saks eller et skarpt hageredskap.
  • Plukk sneglene i en beholder, og ha over kokende vann når du har plukket ferdig.
  • Legg sneglene i en tett plastboks, og ha de i fryseren over natten.

Sneglemiddel og kobbertape

Har du plantekasser eller områder i hagen du vil beskytte ekstra, kan barrierer eller midler i nærheten av disse være et smart tiltak. Hos Europris har vi både sneglemiddelkobbertape og utstyr du trenger for å bli kvitt snegleproblemet.