Skikkelig krabbemiddag med krabbekoker

Er du like glad i krabber som oss? Da vet du at krabber smaker aller best når de er ferske og fanget selv! Krabbefiske med krabbegarn er ikke bare en morsom aktivitet – det gir også stor gevinst om du har litt tålmodighet.

Informasjon om krabbegarn finner du her >>
Informasjon om å fiske strandkrabber finner du her >>

Fullt utrustet krabbekoker

For å tilberede perfekt krabbe trenger du en skikkelig krabbekoker! Hos Europris får du en komplett krabbekoker utstyrt med både stativ, gryte, regulator og slange til gass. Gryten er av aluminium og rommer 40 liter. Krabbekokeren kommer også utstyrt med en praktisk innerrist og løftekork.

Slik koker du krabber

Når du skal koke krabber er det par ting du huske på for det perfekte resultatet. Koking av levende krabber krever først og fremst rikelig med vann med salt i. Vannet skal fosskoke når du putter krabben i krabbekokeren. Etter et kort oppkok skal krabben trekke en god stund. La deretter krabben trekke i ca. 20 til 25 minutter – alt avhengig av størrelsen på krabben. Et tips som forteller deg om krabben er klar er at de små klørne har trukket seg ut fra kroppen.

Løft krabben ut og la den kjøle seg ned. Det er også veldig viktig å rense krabben på riktig måte før du spiser den. Du må for eksempel fjerne paven og gjellene før du kan nyte fangsten.

Krabbemiddagen er servert

Krabbe er både sunn og god mat som smaker godt hele året rundt! Mange liker å spise krabbe på godt brød med litt majones men det finnes mange måter å anvende det deilige krabbekjøttet.

Med en ordentlig krabbekoker fra Europris blir det enkelt å koke krabber. En av de store fordelene med en krabbekoker er at du slipper å tilberede den inne. Kokingen gir fra seg en hel del lukt så utendørs tilberedning er ofte å foretrekke. Å tilberede og spise krabben utendørs er også en del av den gode opplevelsen.