Sminke & makeup

Sminke er noe som betyr mye for noen, og litt mindre for andre. Mange av oss bruker makeup både til hverdag og fest, mens andre bruker det kun til fest eller store anledninger. Vi er alle forskjellige, med forskjellige preferanser, hudtoner og ønsker for eget utseende. Noen bruker mye sminke, andre bruker lite - mens andre vil ha mer fokus på å fremheve et og annet ved seg selv som de liker spesielt godt. Makeup kan brukes til mye, og hos Europris finner du et godt utvalg.

Ta vare på huden din - fjern sminken hver kveld!

Det er viktig å ta vare på huden uavhengig om du bruker sminke eller ikke. Ulik hudtype krever ulike pleie, og årstidene spiller også en rolle i hva slags pleie huden trenger. Generelt for alle finnes det en gyllen regel om å fjerne sminke og urenheter før man legger seg om kvelden. Start med en sminkefjerner, og bruk gjerne bomullpads så du ser når det avtar med sminke på padsene. Etter sminken er fjernet, kan det være lurt med en god rens eller vask tilpasset din hudtype, før du avslutter med tonic eller lignende. Helt til slutt tilfører du fuktighet og kan legge deg med god samvittighet.

Fremhev ulike trekk i ansiktet ditt med makeup

Øyeskygge er et undervurdert produkt, som fungerer godt til hverdag og fest. Noen har egne fargetoner i hverdagen og andre farger til festlige anledninger. En god øyeskygge med rett farge kan være med på å styrke det resultatet du ønsker for øyesminken din. Hos Europris har vi et godt utvalg i øyeskygger og ulike sminkekoster slik at du kan legge sminken på den måten du trenger for å oppnå det resultatet du ønsker.

Foundation er et produkt mange av oss nærmest er avhengig av. Bruk av foudation jevner ut hudtonen, og gjør det enklere å fremheve de områdene man ønsker med øvrig pudder eller sminke. Husk å finne en farge som matcher din egen, og at du tar på foundation helt ut til hårfestet og nedover halsen. Det kan bli litt pinlig og se bilder fra en hyggelig anledning hvor det er veldig åpenbart hvor du er sminket- og ikke.

Solpudder og skimmer kan være et fint siste touch på huden før du er klar for dagen. Enten du bruker foundation eller bare ansiktskrem, kan en runde med solpudder være fint for litt ekstra glød og fremheving av kinnben. Bruker du rouge eller skimmer kan dette ytterligere fremheve kinnben og kjeve, og gi deg den siste lille boosten du trenger før du er klar.

Få looken du ønsker med rett mascara

Folk er forskjellige, og derfor finnes det utrolig mange typer mascara. Noen ønsker volum, andre ønsker lengde eller begge deler. Noen liker tykke koster, andre liker tynnere koster eller koster av gummi fremfor den klassiske børsten. Du vet selv hva du liker og ønsker av resultat, og hos oss i Europris har vi et godt utvalg i flere typer mascara slik at du finner det du er på jakt etter. Du kan til og med bestille rett hjem fra vår nettbutikk - enklere blir det faktisk ikke.

Lipliner kan være produktet du ikke visste du trengte!

Leppene våre trenger også pleie både i hverdagen og etter sesong. Tørre lepper er verken pent eller noe ålreit, og det finnes faktisk skrubb og leppepomader som hjelper deg til sunne og friske lepper året rundt. Mange av oss bruker leppestift, og noen har egne farger til hverdag og fest, slik at forandringen blir litt større når man pynter seg litt ekstra. Er du en av de som har forsøkt leppestift, men opplevd at den sklir ut utenfor leppekanten? Da kan lipliner være det du trenger. En lipliner hjelper leppene dine med å holde leppestiften innenfor leppekanten, og kan bidra til å markere leppene enda mer, eller kun fungere som en slags sperre for å holde godt på fargen.

Eyeliner - en kunst og presisjon - eller bare øve litt?

For noen kan eyeliner være et mareritt. Ikke blir det likt, ikke blir det jevnt og det tar mye lenger tid enn all annen sminke du bruker tilsammen. Det er egentlig ingen hemmelighet til hvordan du skal legge den perfekte eyelineren, det krever bare litt trening - og kanskje litt veiledning. Kanskje du bruker feil type eyeliner til hvilket resultat du ønsker? Noen foretrekker en tørr variant, omtrent som en blyant for å kun få litt skygge langs vippekanten. Andre ønsker et mer markert resultat, og foretrekker våt eyeliner. Smak og behag som veldig mye annet her i livet, og du må prøve deg frem. Ikke gi opp, du kan bli en mester på eyeliner til slutt!

Hos Europris finner du et stort utvalg i makeup og sminketilbehør fra flere ulike leverandører, blant annet Maybelline. Ta turen innom oss neste gang du trenger noe nytt til sminkemappen, eller bestill enkelt rett hjem fra vår nettbutikk.