Tilbehør Manikyr/Pedikyr

Hud og negler er noe som kan stelles og pleies året rundt. Det krever litt forskjellig behandling etter når på året det er, da hud og negler kan oppføre seg annerledes om det er varmt eller kaldt ute. Velstelte negler kan faktisk være veldig enkelt, spesielt om det gjøres med jevne mellomrom og du slipper unna skippertakene. En regelmessig pedikyr eller manikyr kan faktisk gjøre noe med selvfølelsen din, og det kan gjøres enkelt hjemme med utstyr du finner hos oss i Europris.

Manikyr - velstelte negler er det lille ekstra i hverdagen

Dersom man har et yrke som har visse krav til hygiene eller faktorer som gjør at det nesten er umulig å ha velstelte negler, kan det allikevel finnes løsninger for sterke og pene negler i hverdagen. Mange av oss føler kanskje ikke at vi har tid til disse neglene, eller er fornøyd så lenge de ikke knekker eller fliser seg opp. Videre i denne artikkelen vil du lære mer om hva du kan gjøre for å få sterkere og velstelte negler hver dag, hele året.

Sterkere negler - klipp og fil regelmessig!

De fleste av oss er klar over at negler er døde hudceller i likhet med håret vårt, men neglene krever en litt annen type stell og pleie enn håret vårt. Klipper du neglene regelmessig med saks, og filer bort eventuelle hakk eller ujevnheter, er dette med på å styrke neglene for hver uke som går. Noen foretrekker negleklipper, mens andre foretrekker neglesaks - det er smak og behag som avgjør hva du bruker her.

Filing av negler ser mange på som tidkrevende, eller er usikre på om de gjør det riktig eller feil. Det finnes jo neglefiler både i metall, papp og skum så det er kanskje ikke så rart man blir forvirret. Det er egentlig smak og behag som gjelder her også. Noen synes at metallfilen kommer bedre til, mens andre synes den blir for hard og brutal.

Fjerning av neglebånd - hvem skulle tro det var så viktig?

Neglebåndene er den huden som vi har nederst på neglene, som fort kan strekke seg oppover neglen om den ikke får den behandlingen og pleien den trenger. Om høsten og vinteren er det ekstra viktig med pleie av hud, hår og negler, mens når temperaturen stiger og solen titter frem får vi mye gratis fra sol, solkrem og bading. Det finnes egne fuktighetsprodukter og oljer for neglebåndene, som er en mer skånsom behandling enn klipping. Mange av oss foretrekker å bruke en neglebåndskniv eller andre vektøy som kan skyve- eller fjerne neglebåndene. Dersom du klipper neglebåndene, vær nøye med hygiene og pleie slik at du unngår infeksjoner. Skal du ha på neglelakk, er det smart å få unna neglebåndene for et best mulig og langvarig resultat.

Løsnegler - raskt, enkelt og praktisk

Om du ikke er helt typen som ønsker å bruke litt tid på neglene jevnlig, kan løsnegler være det perfekte alternativet for deg. Med løsnegler slipper du søl med neglelakk, og alt forarbeidet som egentlig skal gjøres før man går på med et eller flere strøk neglelakk. Hygiene er uansett viktig her også, og du bør gå over neglebånd og en lett klipp og fil før du setter på neglene. Ønsker du at neglene skal vare litt lenger enn en kveld, kan det være lurt å file overflaten på neglen med en myk og fin fil. En litt ru og matt negl er perfekt feste for limet til løsneglene! Med løsnegler kan du få de lekreste neglene med nydelige detaljer på et blunk.

Ikke glem føttene!

Føttene våre er stort sett gjemt i sokker eller sko, men trenger litt pleie og omsorg de også. I likhet med hud og neglene på hendene, er også føttene spesielt utsatt når klimaet er kaldt og behovet for fukt å pleie er større enn i sommermånedene. Ta deg et fotbad for å mykne opp huden, og bruk en fotfil på utsatte plasser for å bli kvitt døde hudceller. På denne måten unngår du at huden sprekker eller blir veldig hard. Etter du har filt og vasket føttene, kan det være greit med en negleklipp og en runde på neglebåndene her også. Fil ned ujevnheter, og avslutt med neglelakk for å styrke eller pynte litt på disse neglene også. Avslutt med fotkrem som passer til din hud og dine føtter, for et perfekt resultat. Når sandal-sesongen starter er du godt forberedt, men velstelte føtter, lekre negler på både hender og føtter - mens andre stresser med å booke seg inn på dyre fotpleiestudioer.

Rene og velstelte negler

Et uttrykk mange kjenner til er «møkk under neglene». Det er satt i sammenheng med å ha gjort en arbeidsinnsats, hvor man har måttet bruke hendene og kanskje bli litt møkkete. Men, en ting kan vi være enige om: det ser ikke veldig delikat ut med møkk under neglene. Rene hender og negler er både pent, og forebygger smitte og sykdommer. Med en neglebørste får du bort alt av skitt og smuss, regelmessig håndvask og evt antibak om du er lenge borte fra fasiliteter hvor du får vasket hendene skikkelig.

Alt du trenger for rene og velstelte hender og føtter, finner du hos Europris til gode priser. Da er det enkelt å ta seg råd til manikyr og pedikyr året rundt, ikke bare når sommeren nærmer seg.