Fiskesluk, fluer og pilker

Sesongen for fiske er i full gang og det er bare å hente ut utstyret fra garasje og boder. Fiske er en flott aktivitet for store og små, og lager minner og historier for livet. Det å kunne lage middag sammen etter flere timer ute i båt, eller på en brygge, gjør noe med oss. Nordmenn elsker å fiske og lage deilige, men enkle retter av havets gull. Vanskelig er det heller ikke, hvis du holder deg på et hobbynivå. Vi har et enormt utvalg av tilbehør, sluker, kroker og pilker, både til ferskvann og saltvann. Her kan du skape noen magiske øyeblikk, alene eller sammen med de du bryr deg mest om.

Ørretsluk

Ørretfiske er en populær aktivitet, både for familien og for de med litt mer erfaring. Ørreten finner du langs kysten og i de fleste vann i Norge. Det er ikke den letteste fisken å fiske, noe som gjør ørretfiske ekstra spennende. I tillegg er det en fantastisk matfisk de aller fleste liker. Den er ofte mellom 300 og 500 gram, og det gir mye mat. Ørretfiske kan like godt gjøres med ørretsluk som med flue. Fiskes med stang. Vi har 6-pakning med klassiske ørretsluker og hver sluk veier 7 gram. 

Wobblere

Wobblere brukes på samme måte som en sluk og kan festes på enten en snelle, en fiskestang, eller bli trukket etter båten. Dette kunstige agnet er for de store fiskene, som gjedde eller storørret.

Noen wobbler har ledd og vil ha en vrikkende bevegelse gjennom vannet, noe som lokker til seg de større fiskene. En wobbler har ofte krok både bak og under. Vi har et variert utvalg og de kan kjøpes i 2, 3 eller 5 pakninger. 

Spinner

En spinner er som navnet tilsier, den spinner rundt i vannet. Brukes ofte til røye, abbor og ørret. Brukes mest i ferskvann, men kan også brukes i saltvann. En spinner er bygd opp med et roterende blad rundt en metallstang, og har en krok i enden. De kommer i mange forskjellige farger og vi har de løse, eller i 3 og 6 pakninger. Mange finner sin egen favorittfarge blant spinnerne og holder seg gjerne til den.

Spinnerne fra Nordsjø er kåret til testvinner i Villmarksliv Spesial (papirutgaven) 03.07.2020.

Sildesluk

En sildesluk er for alle typer fisk i saltvann, men bruk lette sluker når det fiskes på grunt vann, og tyngre sluker ved fiske på dypt vann. Sildesluken er ofte støpt i metall i en form og lakkert i forskjellige farger. De fungerer like godt til torsk og sei, som lyr og makrell. Våre sluker er 18 gram og 30 gram og kommer i en pakning på 8 stykk.

Våtflue og tørrflue

Fluefiske er en egen gren innen fiske og vi har utallige fritids- og sportsfiskere som sverger til fluestanga. Fluene som brukes skal etterligne fiskens vanlige bytter, som små innsekter og fluer, og finnes i tre hovedkategorier, nymfer, våtfluer og tørrfluer. En våtflue skal imitere fiskeyngel eller svømmende små innsekter, og disse er veldig mye brukt i Norge. En våtflue brukes for å fiske ørret i ferskvann med oter. Vi har også tørrfluer, disse er større og brukes til ørretfiske i elver og ferskvann. 

Pilker

Det er noe ekstra tøft ved det å borre et hull i isen og hente opp fisken på den måten, men pilking kan også gjøres fra båt på sommerstid. Det viktigste er at snøret er i bevegelse og blir dratt opp og ned i vannet. Vi har pilker fra 110 - 700 gram, så her er det litt av hvert å velge mellom.

I tillegg har vi sildepilk og fullstendig pilkesnøre med gummimakk og kroker. Disse fisker best etter torsk, steinbit, brosme, sei og kveite.

Kroksett

Et ekstra kroksett ved havfiske er smart å ha for hånden, og vil forenkle fiskeopplevelsen. Vi har kroksett for de aller fleste behov. Disse festes i enden av snøret før pilk eller søkke. Kroksett med gummimark er Norges mest brukte på torsk, sei og lyr, men vi har også blekksprut og jigg. 

I tillegg til disse har vi egne sluksett til ferskvann og saltvann, markkroker, bokser, flere kombinasjonssett og mange løse sluker. På den måten kan du sette sammen akkurat det du ønsker deg og som du vet fungerer for deg og dine behov. Les mer om slike kroker her >>

Slik fisker du de forskjellige fisketypene

Torsk: Kast ut snøret og la det synke. Sveiv inn "slakken" på fiskesnøret og løft sluken med et rykk. Fisk rykkvis når du sveiver inn, langs bunnen.

Sei, Lyr og Makrell: Fiskes på samme måte, men høyere opp i vannet. Bruk snaphvirvel.

Abbor: La agnet gå dypt og varier på hastigheten når du sveiver inn. Bruk snaphvirvel og gjerne spinner.

Ørret og Røye: Se etter fisken og vak. Morgen og kveld er de ofte de beste tidene på døgnet for å få ørret og røye. Disse fiskeslagene beiter på grunt vann og er nærmere land på disse tidene. Start med korte kast, for så å øke lengden på kastene.