Publisert: 15. januar 2020
|
Oppdatert: 22. april 2025
Versjonen av nettleser du benytter for å se europris.no er utdatert og støttes dessverre ikke av våre nettsider. Siden nettleseren ikke lenger følges opp av sin utgiver, vil flere av funksjonene på våre nettsider ikke fungere.
Vi anbefaler at du oppgraderer (eller bytter ut) din nettleser for å få den beste opplevelsen på våre nettsider.
Fiskesesongen er i full gang – det er tid for å hente ut utstyret fra garasjen eller boden. Fiske er en fantastisk aktivitet for både store og små, og skaper minner som varer livet ut. Det å lage middag sammen etter flere timer ute i båt, eller på en brygge knytter bånd og beriker opplevelsen. Nordmenns kjærlighet til fiske og evnen til å tilberede deilige, men enkle retter fra havets gull, er velkjent. Vanskelig er det heller ikke, hvis du holder deg på et hobbynivå. Vi har et enormt utvalg av tilbehør, sluker, kroker og pilker, både til ferskvann og saltvann. Her kan du skape noen magiske øyeblikk, alene eller sammen med de du bryr deg mest om.
Ørretsluk
Ørretfiske er en populær aktivitet for alle! Ørreten finner du langs kysten og i de fleste vann i Norge, men det er ikke den enkleste fisken å fange, noe som gjør ørretfiske ekstra spennende. Ørreten er en fantastisk matfisk, og en vanlig fangst veier mellom 300 og 500 gram – nok til et godt måltid. Ørretfiske kan like godt gjøres med ørretsluk som med flue. Fiskes med stang. Vi har 6-pakning med klassiske ørretsluker og hver sluk veier 7 gram.
Wobblere
Wobblere brukes på samme måte som en sluk og kan festes på enten en snelle, en fiskestang, eller bli trukket etter båten. Dette kunstige agnet er for de store fiskene, som gjedde eller storørret.
Noen wobbler har ledd og vil ha en vrikkende bevegelse gjennom vannet, noe som lokker til seg de større fiskene. En wobbler har ofte krok både bak og under. Vi har et variert utvalg og de kan kjøpes i 2, 3 eller 5 pakninger.
Spinner
En spinner er som navnet tilsier, den spinner rundt i vannet. Brukes ofte til røye, abbor og ørret. Brukes mest i ferskvann, men kan også brukes i saltvann. En spinner er bygd opp med et roterende blad rundt en metallstang, og har en krok i enden. De kommer i mange forskjellige farger og vi har de løse, eller i 3 og 6 pakninger. Mange finner sin egen favorittfarge blant spinnerne og holder seg gjerne til den.
Sildesluk
En sildesluk er for alle typer fisk i saltvann, men bruk lette sluker når det fiskes på grunt vann, og tyngre sluker ved fiske på dypt vann. Sildesluken er ofte støpt i metall i en form og lakkert i forskjellige farger. De fungerer like godt til torsk og sei, som lyr og makrell. Våre sluker er 18 gram og 30 gram og kommer i en pakning på 8 stykk.
Våtflue og tørrflue
Fluefiske er en egen gren innen fiske og vi har utallige fritids- og sportsfiskere som sverger til fluestanga. Fluene som brukes skal etterligne fiskens vanlige bytter, som små innsekter og fluer, og finnes i tre hovedkategorier, nymfer, våtfluer og tørrfluer. En våtflue skal imitere fiskeyngel eller svømmende små innsekter, og disse er veldig mye brukt i Norge. En våtflue brukes for å fiske ørret i ferskvann med oter. Vi har også tørrfluer, disse er større og brukes til ørretfiske i elver og ferskvann.
Pilker
Det er noe ekstra tøft ved det å borre et hull i isen og hente opp fisken på den måten, men pilking kan også gjøres fra båt på sommerstid. Det viktigste er at snøret er i bevegelse og blir dratt opp og ned i vannet. Vi har pilker fra 110 - 700 gram, så her er det litt av hvert å velge mellom.
I tillegg har vi sildepilk og fullstendig pilkesnøre med gummimakk og kroker. Disse fisker best etter torsk, steinbit, brosme, sei og kveite.
Kroksett
Et ekstra kroksett ved havfiske er smart å ha for hånden, og vil forenkle fiskeopplevelsen. Vi har kroksett for de aller fleste behov. Disse festes i enden av snøret før pilk eller søkke. Kroksett med gummimark er Norges mest brukte på torsk, sei og lyr, men vi har også blekksprut og jigg.
Torsk: Kast ut snøret og la det synke. Sveiv inn "slakken" på fiskesnøret og løft sluken med et rykk. Fisk rykkvis når du sveiver inn, langs bunnen.
Sei, Lyr og Makrell: Fiskes på samme måte, men høyere opp i vannet. Bruk snaphvirvel.
Abbor: La agnet gå dypt og varier på hastigheten når du sveiver inn. Bruk snaphvirvel og gjerne spinner.
Ørret og Røye: Se etter fisken og vak. Morgen og kveld er de ofte de beste tidene på døgnet for å få ørret og røye. Disse fiskeslagene beiter på grunt vann og er nærmere land på disse tidene. Start med korte kast, for så å øke lengden på kastene.