Hvor ofte bør du vaske frontruten på bilen din? 

Kjører du av og til rundt med en frontrute som kunne trengt en skikkelig vask? Da er du ikke alene. Visste du at en skinnende ren frontrute ikke bare gir bilen et estetisk løft, men også bidrar til sikker kjøring? La oss se nærmere på hva du må tenke på og hva du bør gjøre.

Vask regelmessig

En skitten frontrute kan være en sikkerhetsrisiko. Det anbefales at du vasker frontruten minst en gang i uken for å sikre optimal sikt, og du forebygger opphopning av smuss og skitt. Det trenger ikke å være en omfattende prosess, men med gode produkter går jobben raskt.

Hva trenger du for å vaske frontruten?

1. Start med å vaske 

Start med å fylle en bøtte med varmt vann og bilshampo og bruk en mikrofiberklut eller svamp – så vasker du frontruten. Bruk sirkulære bevegelser, og pass på å komme til alle hjørner og kanter. Du kan med fordel vaske vindusviskerne mens du er i gang, da de kan ha jord, sand og salt på seg.

2. Tørk av og påfør glassrens

Skyll av såpen med rent vann og tørk vinduet tørt. Påfør deretter glassrens på frontruten med hjelp av en mikrofiberklut, eller spray på direkte dersom produktinstruksjonene anbefaler dette. Jobb med kluten i en sirkulær bevegelse for å fjerne alle streker og merker. Vær nøye når du tørker det av, for å unngå skjolder.

3. Påfør keramisk coating

For ekstra beskyttelse og glans, bør du påføre et lag med keramisk coating. Det fungerer som et beskyttende skjold som hindrer flekker, fugleavføring, og veisalt i å feste seg til glasset. Etter påføring vil du merke at smuss og vann perler av lettere, noe som forenkler fremtidige rengjøringer.

En blankpolert investering i din sikkerhet

Å ha en ren og pen frontrute er mer enn bare å ha en pen bil, det er en investering i din egen sikkerhet på veien.

Populære bilprodukter

Andre relevante artikler

Slik vasker du bilen innvendig

Få bilen til å lukte like friskt som den ser bra ut. Følg disse tipsene for et rent bilinteriør.

Les artikkelen her.

Få bilen skinnende ren

Bilen din kan se like flott ut som den dagen du kjøpte den. Få tips til hvordan du unngår rust med en skikkelig bilvask.

Les artikkelen her.

Gjør bilen klar for høsten

Er ruskeværet på vei? Lær hvordan du pleier bilen din før høststormene slår til.

Les artikkelen her.