Kunstig juletre

De kunstige juletrærne i plast har blitt ganske naturtro. Hvis du ikke er avhengig av ritualene rundt tilsaging av stammen og å få en ekte gran inn i huset på tampen av hver jul, en gran som etter noen dager etterlater barnåler i stua, er kunstige juletre et ganske godt alternativ. Det beste med juletrærne er at de kan brukes på nytt år etter år, ikke mister barnåler, ikke trenger vann, og de har også juletrelys inkludert og fastmontert. Vi i Europris synes juletrærne våre fortjener en sjanse hos deg som har sverget til naturgran eller furu i alle år. Trærne kommer i alt fra 60 cm til 210 cm. Usikker på hva du skal velge? Se vår JULETREGUIDE her.

Julestemning med kunstig juletre

Det er ikke lenge siden kunstig juletre var et fy-ord. Nå er det stadig flere som velger å gi plasttreet hovedrollen i julefeiringen. Kunstige juletrær har gjennomgått en liten revolusjon de siste årene og blir stadig mer naturtro, til glede for mange. Et juletre i plast har mange fordeler om du blant annet har sett deg lei på dryssende barnåler og å slåss med juletrefoten for å få treet til å stå rett. Foruten de mange praktiske fordelene, er plastjuletreets kanskje aller viktigste bidrag å sikre astmatikere og allergikere en god jul.

Du grønne, glitrende tre av plast

Kunstige juletrær fås i mange varianter og prisklasser. Du kan velge ulike høyder/størrelser, tetthet og kvalitet på granbaren, utforming og finish. Noen juletrær kommer også med julelys. Trærne er monteres og demonteres etter paraplyprinsippet hvor grenene brettes ut/inn, justeres og danderes etter smak. Et kunstig tre kan virke som en dyr engangsinvestering, men man må ikke glemme at dette treet ikke kastes ut når sesongen er over, men er noe man har i mange år. I tillegg har det en lang rekke med fordeler som kan være verdt investeringen:

  • Allergivennlig
  • Kan brukes i mange år
  • Ingen dryssing og tørre barnåler
  • Ingen vanning
  • Ingen stress med avfall
  • Holder seg like fint hele juletiden
  • Aldri mer skjeve trær
  • Enkelt å montere/demontere
  • Ekstremt lettstelt
  • Du unngår å dra med deg de gjennomsnittlige 25 000 insektene som «overvintrer» i et ekte tre inn i stua (midd, flått og edderkopper for å nevne noen)

Juletre i plast – allergikerens beste julegave

Astma og allergiforbundet mener plastjuletre kan være et godt alternativ for alle med luftveisproblemer, enten de deler bolig eller forventer besøk av noen med disse plagene. Selv når plagene ikke er merkbart store, vil endringen fra et ekte tre til et kunstig likevel merkes.

Det er muggsopp og gammelt pollen som utløser allergier, astma og andre plager ifølge NAAF. I tillegg gir alle ekte barnåler i fra seg terpentinliknende gasser som kan virke irriterende på slimhinnene. Når et vått og fuktig juletre kommer inn i en varm stue vil det under avdamping frigjøres irritante mikropartikler i luften. Et ekte tre bør derfor både spyles og tørke godt før det tas inn i huset.

Dette er problemstillinger du unngår med et falskt juletre, men plasttrær kan også utløse plager som følge av støv og sterke lukter. Gå gjerne over treet med en god mikrofiber støvklut, eller gi det en rask dusj. Er treet helt nytt bør det luftes fritt for kjemilukt noen dager før det settes opp i stua.

Våre kunstige juletrær

Hos Europris finner du et stort utvalg kunstige juletrær i ulike prisklasser og moderne og tradisjonell stil. Trærne har et pent, naturlig utseende og flotte, grønne naturtro farger, og kan leveres med og uten led-lys i varmhvit. Alle trærne er laget i plastikk og står stødig på egen juletrefot. Trærne fungerer godt både til innendørs- og utendørsbruk. Vi har også små grantrær og minigraner – eller hva med et fargerikt bordjuletre?

#Best i test 2017#

Vårt testvinnende juletre Geilo er et vakkert, naturtro juletre med nydelig grønnfarge og myke nåler som leveres i to ulike høyder (180/210 cm). Levers også med 250 led-lys med ekstra varmglød farge.