Klassiske fiskekroker

Når fiskekroken er god, er allting godt. Hvilken fiskekrok eller hvilket agn du skal bruke på kroken avhenger av hva slags fisk du ønsker skal bite, og hva slags utstyr du bruker. Det finnes ulike kroker til ferskvannsfiske og saltvannsfiske (les mer om våre sluktyper og fluer her). Ulike fisk fristes av ulike agn, og noen fisk krever kanskje ikke agn i det hele tatt. Noen ganger biter fisken som besatt, og andre ganger ikke. Bruker du løse kroker kan det hende at du hverken får fisk, krok eller søkke tilbake. Fiske er læring og lek, og er du heldig blir det dagens fangst til middag.

Mark-krok / Meitekrok

Når du skal fiske med levende mark trenger du en klassisk mark-krok (eller meitekrok som den også kalles). Å fiske med dupp og mark er effektivt, og like gøy for voksne som barn, amatører som veteraner. Levende mark er nok både den erfarne fiskerens og fiskens egen favoritt. For fisken er ekte mark en stor fristelse på grunn av sin naturlige lukt, bevegelse og smak – en godbit de veldig sjelden lar gå fra seg. For fiskeren øker sjansen for napp ved bruk av ekte mark dramatisk. Levende mark kan kjøpes i egnede butikker eller du kan grave frem egne.

Tyttebærkrok

Tyttebærhekle til bruk på harpe og fiske i saltvann fra båt. Fiskekrokene er spesielt godt egnet til sild og makrell. Bruk i kombinasjon med pilk som søkke. Tyttebærkrok kan brukes både til harping og dorging (fiske fra båt som ligger i ro eller trekke snøret etter båten). 

Gummimakk

Fiskekrok i kamuflasje. Dette er Norges mest populære gummimakk, spesielt egent for havfiske av torsk, lyr og sei. Fiskekroken/gummimakken festes i enden av snøret før pilk/søkke. De fleste fiskearter bruker luktesansen når de leter etter mat. Husk at gummimakk lokker med utseendet, men mangler både lukt og smak. Om fiskingen går tregt kan du gjøre et forsøk med å smøre inn marken med en fristende lukt eller sette agn på kroken for å øke sjansen for napp.