Trampoline og tilbehør

Trampoliner er blitt sommerens sikreste vårtegn, og hos Europris har vi solide trampoliner av høy kvalitet til gode priser. Vi har ti års erfaring med stort fokus på sikkerhet, slitesterke materialer og hoppeegenskaper, og fører også alt av tilbehør og reservedeler som fjærer, ring, stige, sikkerhetsnett, beskyttelsesring og trampolinematte. Alle våre trampoliner er CE-godkjent/TÜV-testet og godkjent i henhold til norsk sikkerhetsstandard. Å hoppe på trampoline er utrolig morsomt, og i tillegg er det god trening fordi man får aktivisert hele kroppen. Lære deg og barna å hoppe trygt og sikkert med Jansen's Trampolineskole her >>

NB: Monteringsvideo for rund, oval og rektangulær trampoline finner du lengre ned på denne siden eller klikk her

Diverse typer trampoline

Våre trampoliner er 3,0 og 3,6 og 4,2 diameter store, har høye stolper, sterk ramme, og kan kjøpes med nett, eller i separate deler. Ønsker du deg rund eller oval trampoline – vi har begge! Dette er populære trampoliner til en gunstig pris som tåler en belastning opptil litt mer enn en kraftig voksen person.

Barn og trampoline

Barn blir tilsynelatende aldri lei av å hoppe på trampoline. De kan holde på i timesvis alene eller sammen. Med fokus på sikkerhet, riktig montering og jevnlig oppsyn av slitasjedeler, er trampolinen en – ikke bare morsom, men trygg – barnevakt.

Barn bruker trampolinen forskjellig. Mens eldre barn hopper og prøver seg på ulik akrobatikk, bruker ofte de mindre barna trampolinen til å leke på eller jage hverandre rundt. Desto mindre barna er, desto mer øker sjansen for å falle av trampolinen. Sjekk at sikkerhetsnett og kantbeskytter er riktig og godt montert.

Jo større trampoline desto tryggere er den. Størrelsen på trampolinen er heller ikke så avgjørende for spretten som mange tror. Det er fjærene som har størst betydning for spretten. Lange fjærer gir en mykere og dypere sprett, mens kortere og harde fjærer gir en spenstigere sprett. For små barn med lav vekt eller ved lav belastning, anbefales gjerne en mykere sprett.

En stor trampoline har som regel flere sprettsoner. Når man hopper blir man naturlig trukket tilbake mot disse sonene. Hvis flere hopper samtidig, vil flere bli trukket mot samme punkt og det kan oppstå kollisjoner og skader. Ulik vekt kan føre til det samme. Vi anbefaler derfor at kun et barn hopper av gangen.

Hoppeglede for alle

Trampoline er moro, og selv om trampoline oftest forbindes med barn, er den også et supert treningsapparat som trener hoppemusklene vel så mye som lattermusklene. Å hoppe på trampoline bedrer spenst, balanse, kondisjon, styrke og koordinasjon. Det ustabile underlaget utfordrer stabiliteten og kjernemuskulaturen som hele tiden må kompensere.

Hopp deg til god helse på trampoline

Det er ikke alltid trening føles som en lek, men det er det på en trampoline. Trampolinetrening er supert for spenst, balanse, styrke, kondisjon og koordinasjon. Å hoppe på trampoline trener muskler du ikke bruker så ofte og kanskje til og med muskler du ikke visste du hadde! Alle øvelser som gjøres på gulv, kan utføres på trampoline med forbedret effekt pga. den konstante stabiliseringen. En joggetur på trampolinen er for eksempel skånsomt for knærne. Har du ryggproblemer eller ryggskade bør du imidlertid være litt forbeholden med de mest vågale akrobatiske stuntene. Og mange flere tips får du i Jansen's Trampolineskole her >>

Sikkerhet i fokus

Sikkerhet på trampoline er viktig. Slitedeler som hoppematte/duk, fjærer, kantbeskytter og sikkerhetsnett bør sjekkes i starten av hver sesong, og skiftes ut om nødvendig. I mars 2015 ble det påbudt med sikkerhetsnett og kantbeskyttelse på alle mellomstore og store trampoliner, bortsett fra nedgravde. Les mer om sikkerhet på trampoline her.

Vedlikehold

Sikkerheten er første prioritet og et godt vedlikehold forebygger ulykker og er en forutsetning for trygghet. En godt vedlikeholdt trampoline er med andre ord en trygg trampoline. Hoppematte/duk fjærer, kantbeskytter og sikkerhetsnett er alle slitedeler som bør sjekkes i starten av hver sesong, og skiftes om nødvendig.

Vedlikeholdstips!

  • Hoppematte/duk bør være ren og tørr. Vask den ved å skrubbe forsiktig med kaldt vann.
  • Polstring vaskes med mildt såpevann.
  • Ikke løft trampolinen når du skal flytte den – det kan føre til vridning i rammen. Dra heller trampolinen forsiktig bortover etter rammen. Det skåner ikke bare trampolinen, men også ryggen.
  • Hold kjæledyr unna trampolinen. De kan klore og rive opp hoppeduken.
  • Demonter og oppbevar trampolinen innendørs om vinteren.

Uskrevne og skrevne trampolineregler

Trampoline er et hyppig og hissig tema blant tomteeiere i tettbygde områder. Ikke alle setter pris på skrik, skrål og latter som følger med trampolinen, og gode naboskap står i fare for å ende dårlig. Den skrevne regelen (granneloven) sier at «ingen må ha, gjera eller setja i verk noko som urimelig eller uturvande er til skade eller ulempe på granneeigedom», men denne regelen er åpen for tolkning noe som dessverre likevel fører til tvister og konflikter. Det finnes tydelige regler for beplanting og trær, men ikke for trampoline. Den uskrevne regelen er å ta hensyn og plassere trampolinen et sted på tomten der den ikke er til sjenanse. Har du plassproblemer på tomten kan det være smart å gjøre en avtale med naboene om for eksempel tidspunkt for bruk. Trampolinen blir enda morsomme om man også kan beholde et godt naboskap. For tips om hopp og sprett på trampolinen se Jansen's Trampolineskole her >>