Bli en trampolinemester med Espen Jansen!

Det er gøy å hoppe på trampoline, både for liten og stor. Spesielt når du får til masse kule hopp og triks. Espen Jansen, kjent fra Mesterens Mester, er også Norges beste turner gjennom tidene. Vil du lære deg å hoppe trygt og sikkert samtidig som du får masse mestringsfølelse? La Jansen ta seg av opplæringen. Se gjerne filmene sammen med de minste barna, og forklar at tålmodighet og øvelse gjør mester. Et godt tips er å hoppe trampoline sammen med barna.

Norges fremste turner

Espen Jansen (født 13. desember 1968) er en norsk turner. Han turner for Njård. Han har lenge vært Norges fremste turner og har vunnet hele 10 kongepokaler gjennom sin turnkarriere. Den første sikret han seg i 1988 og den siste så sent som høsten 2008.

Leksjon 1: Ikke hopp over basisen!

Skal du bli skikkelig flink på trampoline, må du beherske noen grunnhopp: Strekkhopp, kroppert hopp, splitthopp og pikert hopp. Husk, ingen blir trampolinemester på en dag. Men har du det gøy og tar det hopp for hopp, kan jeg love deg at du vil merke rask fremgang. De fire grunnhoppene jeg viser her ser kanskje enkle ut, men jo mer du øver på disse, og jo bedre og høyere du får dem til, desto raskere vil du lære de mer avanserte hoppene og triksene jeg skal vise deg senere. Velkommen til Jansens trampolineskole!

Leksjon 2: Forebyggende øvelser

Det er dessverre enkelt å bli skadet på en trampoline. Heldigvis er det minst like enkelt å unngå å bli skadet. Forebyggende øvelser mot skader er dessuten en god investering i å bli en sterkere og bedre hopper. Bedre balanse og mer styrke gir deg stabiliteten og spensten du trenger for å mestre større og fetere hopp. Ut av sofaen og inn i trampolinen!

Leksjon 3: Flere grunnhopp pluss vendinger

Nå som du behersker de fire enkleste grunnhoppene på trampolinen, skal jeg lære deg noen grunnhopp til. Disse hoppene er litt vanskeligere, men jo mer du øvde på hoppene i første leksjon, desto raskere vil du få til disse også. Jeg skal også lære deg å legge til et utfordrende element når du hopper, nemlig halve og hele vendinger. Dette løfter hoppingen til et nytt nivå og åpner for masse nye spennende og morsomme utfordringer. Ut og hopp!

Leksjon 4: Forlengs salto

Salto på trampoline er gøy. Men å klare en salto eller et annet triks er ikke det samme som å få det til. Jeg har sett mange dårlige hopp og grøsset med tanke på risikoen for skader og ikke minst senskader i rygg og nakke. Men hvis du behersker grunnhoppene jeg har vist deg i de andre filmene og lærer deg forlengs salto trinn for trinn, er jeg sikker på at du klare å ta perfekte og trygge saltoer i sommer. Er du klar? Dette blir gøy!

Leksjon 5: Back-flip - Baklengs salto

Har du fått til forlengs salto? Da har du sikkert lyst til å forsøke deg på en baklengs også, det mange kaller back-flip. Det høres jo kanskje enda kulere ut, men uansett hva du kaller det, er det ikke lett å få til en bra baklengs salto. Du må regne med å øve mye, men så blir det enda morsommere når den sitter! Jeg kan vise deg øvelsene som hopp for hopp vil gjøre det mye enklere å få det til. Lykke til!

Leksjon 6: Back-flip 360 - Baklengs salto med skru

Klarer du dette hoppet vil du garantert imponere alle i gata! Men lov meg at du ikke forsøker deg på dette før du virkelig kan basisen jeg har vist deg i de andre filmene. Baklengs salto med skru, eller back-flip 360 som mange kaller det, er ikke for nybegynnere! Men det er helt konge når du får det til. Hvis du føler deg klar, øver masse og følger rådene mine tror jeg du skal klare å lande dette trikset i løpet av sommeren. Det vil kreve litt tålmodighet og mye innsats. Men det gjør jo ingen ting når du er ute, koser deg med treningen og har det gøy!

Leksjon 7: Sett sammen triksene og lag kule hoppeserier

Basisen sitter og det er på tide å løfte lista litt til. Jeg skal vise deg hvordan du setter hoppene sammen i serier. Start enkelt og så kan du utfordre deg selv mer og mer. Er dere flere som hopper sammen? Da kan dere hoppe på tur. Den første gjør et valgfritt hopp, den neste gjør det samme hoppet pluss et hopp til. Og så videre. Følge med, man er ute når man ikke husker eller får til alle hoppene i serien. NB. De som ikke skal hoppe venter helt ute på siden, ikke på selve duken.

Super Jumper er et varemerke fra USA som har eksistert siden 1996. De produserer trampoliner av høy kvalitet til både barn og voksne. Med en slik trampoline blir hagen fort et høydepunkt og et sted for utendørs underholdning og moro!

Ved å skaffe deg en Super Jumper trampoline vil du få en sikker trampoline som holder i mange år, og som det er lett å få tak i deler og barnevennlig tilleggsutstyr til. For eksempel med en liten trampolinestige, kan du hjelpe de små med å komme seg opp helt selv. Og med en beskyttelsesring til trampolinen og et trampoline sikkerhetsnett sørger du for at ingen detter å slår seg eller spretter ut av trampolinen under leken. Annet utstyr som trampolinefjærer og trampolinematter er selvfølgelig også lett å få tak i via Europris, når du skulle trenge dette.