Få hjelp til julevasken

Da er det på tide å brette opp ermene og komme i gang med julevasken.

Kanskje ikke julens mest populære aktivitet, men man angrer aldri på en god husvask!

Her har vi samlet vaskeekspert Leni sine beste tips og produkter for effektiv julevask. Sammen får vi det rent i hus og hjem!

«Du kan med god samvittighet spare hovedrengjøringen til våren, fokuser heller på detaljene til jul».

Du kan spare vegger og tak til vårrengjøringen og heller legge innsatsen inn der du får størst effekt. Følg Lenis gode tips til julevasken:

Vask store tekstiler som puter, sengetøy, pledd og gardiner i velduftende skyllemiddel.

Husk å tørk støv av gardinstanga før du henger opp julegardinene.

Vask over tak- og vegglamper med en fuktig klut. De blir fort støvete og gir ikke det samme fine lyset med en grå hinne.


Når det gjelder vedfyring har Leni et brennhett tips for å fylle huset med nyvasket-lukt:

«Sett en kjele med vann og grønnsåpe på ovnen! Vips så lukter det nyvaska hus hele dagen!»

Du kan for øvrig også bruke grønnsåpe for å sette inn ubehandlede tremøbler.

Gulv

Vasker du alle gulvene i huset på samme måte, selv om det er av forskjellig materiale? Da kan det hende du forårsaker unødvendig slitasje og skade i noen rom.

Parkett, laminat, vinyl eller fliser, malte gulv eller lakkerte gulv - det er mange gulvvarianter ute i norske hjem. Derfor har vi laget en egen samleside for gulvvask.

Bad

Badet bør vaskes ekstra grundig ved jevne mellomrom. Her samler det seg kalkrester, såperester, vannstriper, damp, hår, støv som må håndteres med effektive produkter. Vasker du ikke toalettet i riktig rekkefølge, blir det ikke rent (for å si det på en delikat måte).

Kjøkken

Grundig renhold er en forutsetning ved håndtering av mat. Men kjøkkenet er også et oppholdsrom, som det er mye hyggeligere å tilbringe tid på hvis det er rent og ryddig.

En ryddig benkeplate gjør mye for helhetsinntrykket. Kjøleskap, vask og ovn bør vaskes jevnlig da det fort oppstår bakterievekst og vond lukt.