Våre miljøvennlige alternativer

← Miljø & Bærekraft

Det skal være lett for deg som kunde å ta miljøvennlige valg hos oss. Det betyr at produktene er enkle å finne, at miljøkravene vi stiller er tydelige, og prisene er konkurransedyktige.

For å tydeliggjøre bærekraftige produkter, har vi merket disse med «Ditt miljøvennlige valg». Disse produktene har enten EU-blomsten eller svanemerket.

Se våre miljøvennlige produkter nederst på denne siden ↓

 

Svanemerket sikrer at hele produktets livsløp er bærekraftig, alt fra utvinning av råvarene til resirkulering av produktet. Produktene er produsert på en energieffektiv måte, uten skadelige kjemikaler, arbeiderne blir behandlet godt, og det kan gjenvinnes eller gjenbrukes.   

 

EU Ecolabel ser også på hele produktets levetid, og kan sidestilles med svanemerket. Forskjellen er at sertifiseringen er EU-basert og derfor omfatter flere produkter.

 

Emballasje

Målet er å øke mengden resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av emballasje og designe for gjenvinning.

Vi har utviklet flere bærekraftige produkter. Et godt eksempel på dette er Vie eco-lysene våre, hvor vi har gjort aktive valg for å gjøre både produkt og emballasje bærekraftig.  

 

Ansvarlig innkjøper

Vi er medlem av Etisk handel Norge. Vi gir konkrete retningslinjer til produsentene våre, og BSCI gjennomfører uavhengige kontroller.

I tillegg har vi etablert et eget sourcing-kontor i Shanghai, slik at vi kan jobbe tett på de lokale produsentene i Kina.    

Se vår Vie ECO-serie

TEKSTIL AV BAMBUS

Klær av bambus er ikke bare ekstra snilt mot huden, men også miljøet. Bambus er et bærekraftig materiale og en miljøvennlig ressurs – de hurtigvoksende og antibakterielle egenskapene krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Tekstilbransjen bruker hovedsakelig en bambustype som ikke spises av Pandaer. Hos Europris finner du bambus Trysil sokker (mer om Trysil-merket her) og bambus undertøy.

CUISINE BAMBUSFJØLER OG -REDSKAPER

Kjøkkenredskaper av bambus garanterer trygg matlaging samtidig som du tar i bruk et av naturens mest bærekraftige materialer. Bambusens hurtigvoksende og antibakterielle egenskaper krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Les mer om Cuisine her >>

SOFT BOMULLSPINNER I PAPIR - SVANEMERKET

Miljøvennlige bomullspinner er av økologisk bomull og har pinne i papir. Bomullspinnene er svanemerket, det vil si at de er produsert med mindre utslipp til vann og luft, lavere energiforbruk, bruk av tre fra bærekraftig skog og det er begrenset bruk av kjemikalier under produksjon.

Ved å gå fra plast til papir på et slikt produkt er du med på å begrense marinforsøpling og mikroplastproblematikken, så bytt til miljøvennlige bomullspinner og bidra til mindre plastavfall og et sunnere miljø!

NB! Bomullspinner må kastes i restavfallet, ikke i toalettet. Kommunale renseanlegg klarer ikke å fange opp bomullspinner som havner i avløpet, og det har derfor eksplodert med bomullspinner på norske strender de siste årene.

NATUR ENGANGSSERVISE AV PALMEBLAD

Engangstallerkener som er laget uten å hogge ned trær. Et miljøvennlig alternativ til engangstallerkener i plast eller papir. Laget av palmeblader som har falt ned. Disse tørkes, rengjøres og presses i former ved høy varme. Engangs av palmeblader er et karbonrikt vedaktig materiale, og akkurat som kvister og greiner kan de komposteres. De bør kuttes opp i mindre biter eventuelt benytte en kompostkvern. Om de ikke skal komposters så kastes tallerkenene i restavfallet. Les mer om Natur her >>

NATUR ENGANGSSERVISE AV PLANTEFIBER

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

EFFEKT SPRAY

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

PAPIRPOSER

Europris har i lang tid tilbudt handleposer i papir. Posene er sterke og vi anbefaler å behandle dem pent slik at de kan gjenbrukes. Kast papirposen i papiravfallet slik at de resirkuleres. Fordelen med papirposer er at de brytes relativt raskt ned om de skulle havne i naturen. Våre papirposer er laget av FSC-godkjent papir og bekrefter en miljøvennlig produksjon i alle ledd.

Våre miljøvennlige alternativer

  1. Opvasktabletter Finish
    Opvasktabletter Finish
    Tilbudspris 8990 Ord. pris 9990
    På nettlager