Oppskrift på vaniljekake

Frøken Holms vaniljekake - nydelig og velsmakende vaniljekake med grønt julepreg.

DU TRENGER

165 gr egg
270 gr sukker
315 gr kremfløte
250 gr hvetemel
2 ss vaniljesukker
1,5 ts bakepulver

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 155°c varmluft.

Pisk lett sammen egg, sukker og kremfløte.

Sikt mel, vaniljesukker og bakepulver og vend det lett inn i eggemassen. Ikke pisk for mye, da blir kaken tung og kompakt.

Hell røren i to godt smurte former på ca 15 cm.

Sett kaken i ovnen på midterste rille i 90 minutter.

Sjekk med en kakepinne om kaken er gjennomstekt, ved å stikke den inn i midten av kaken. Kommer den tørr ut igjen, er kaken ferdig. Kaken har lang steketid p.g.a. den lave temperaturen.

Avkjøl kaken på rist og del hver kake i 2 lag, slik at du har 4 lag kake.

Klikk her for alle våre oppskrifter

FYLL OG GLASUR: FRØKEN HOLMS VANILJE-SMØRKREM

DU TRENGER

300 gr romtemperert meierismør
100 gr romtemperert naturell kremost
400 gr melis
½ sitron
3 ts vaniljesukker
grønn matfarge til pynt som på bildet

SLIK GJØR DU

Ha smør, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin med ”k-spade” / ”grind” og kjør på full hastighet i ca 5 minutter.

Tilsett kremosten og sitronsaften og pisk videre i 5 minutter til.

Fyll kremen mellom kakelagene og smør inn kaken utenpå med et tynt lag. Sett kaken kaldt, så evnt. smuler fester seg.

Legg et nytt lag krem utenpå kaken, før du dekorerer.

Kremen kan også brukes på cupcakes eller som fyll i makroner.

Klikk her for alle våre oppskrifter

FRØKEN HOLM

Elisabeth Holm, Sarpsborgs bakerdronning også kjent som Frøken Holm fra TV-programmet «Kakekrigen» vil i tiden fremover være å se på europris.no. Oppskriften på denne siden er selvfølgelig fra Frøken Holm.