Vi ønsker å utgjøre en forskjell!

Europris ønsker å gjøre en innsats for miljøet og ta vår del av ansvaret gjennom ulike tiltak både internt i bedriften og i vårt varesortiment. Vi fører en rekke miljøvennlige produkter innenfor viktige områder og ønsker å tilrettelegge for en mer miljøvennlig kultur.

Slik bretter du en Lommepose

Vi bryr oss om miljøet

Europris er en miljøfyrtårn-sertifisert bedrift, medlem av Grønt Punkt, Renas og Initiativ for etisk handel (IEH). Vi gjennomfører også ENØK-prosjekter i alle våre butikker med mål om å redusere eget energiforbruk med 20%. 50 øre pr solgte plastpose hos Europris går til Handelens Miljøfond.

Våre miljøvennlige alternativer

Europris jobber stadig med å forbedre tilbudet av miljøvennlige produkter. Vi ønsker å gi deg som kunde muligheten til å ta et miljøvennlig valg. Her kan du lese litt om noen av våre miljøvennlige alternativer.

Samfunnsansvar

Vi i Europris tar samfunnsansvar på alvor. Vi skal sørge for å gi ENDA mer til overs og det gjør vi igjennom vårt samfunnsansvar og med bevissthet og konkret handling for vårt felles miljø.

Tenk miljø med engangs

Med vår egen sier Natur har vi i Europris gjort bruken av engangsservise litt mer stuerent. Natur-serien består av en rekke produkter som bestikk, tallerkener og beger som er 100% nedbrytbart. Vi ønsker å bidra til en mer miljøriktig holdning, ta mer miljøansvar som aktør og samtidig gjøre det enklere for deg som kunde å ta et miljøvennlig valg.

Økologiske bomullspinner

Miljøvennlige bomullspinner er av økologisk bomull og har pinne i papir. Bomullspinnene er svanemerket, det vil si at de er produsert med mindre utslipp til vann og luft, lavere energiforbruk, bruk av tre fra bærekraftig skog og det er begrenset bruk av kjemikalier under produksjon.

Effekt Fri

Effekt har også sin egen serie, Fri, som er snill mot sensitiv hud og fri for parfyme, fargestoffer og parabener. Fri består av Fri håndsåpe, Fri oppvaskmiddel, Fri skyllemiddel, Fri ull- og silkevask, samt vaskemiddel til både farget og hvitt tøy. Serien er også godkjent av astma- og allergiforbundet. Vær snill mot sensitiv hud - bruk Fri.