Våre produkter som tar hensyn til klima, miljø og mennesker

Miljø & Bærekraft

Et paraplysymbol for bærekraftige produkter

Det er ikke alltid lett som forbruker å ta bærekraftige valg i hverdagen, selv om man ønsker det. Produkter er ofte sertifisert gjennom ulike ordninger, noen har kanskje flere sertifiseringer og produkter kan se «grønne ut» uten at de er det.

Vi har prøvd å gjøre det litt enklere for deg ved å lansere et paraplysymbol for produkter som tar hensyn til klima, miljøet og samfunnet. Ser du dette symbolet kan du være trygg på at produktet er sertifisert av en tredjepart.

Se alle sertifiseringene symbolet omfatter i bildet under. Trykk på de ulike logoene for å lese mer om deres arbeid.

Emballasje

Målet er å øke mengden resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av emballasje og designe for gjenvinning.

Vi har utviklet flere bærekraftige produkter. Et godt eksempel på dette er Vie eco-lysene våre, hvor vi har gjort aktive valg for å gjøre både produkt og emballasje bærekraftig.  

Ansvarlig innkjøper

Vi er medlem av Etisk handel Norge. Vi gir konkrete retningslinjer til produsentene våre, og BSCI gjennomfører uavhengige kontroller.

I tillegg har vi etablert et eget sourcing-kontor i Shanghai, slik at vi kan jobbe tett på de lokale produsentene i Kina.    

Se vår Vie ECO-serie

TEKSTIL AV BAMBUS

Klær av bambus er ikke bare ekstra snilt mot huden, men også miljøet. Bambus er et bærekraftig materiale og en miljøvennlig ressurs – de hurtigvoksende og antibakterielle egenskapene krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Tekstilbransjen bruker hovedsakelig en bambustype som ikke spises av Pandaer. Hos Europris finner du bambus Trysil sokker (mer om Trysil-merket her) og bambus undertøy.

CUISINE BAMBUSFJØLER OG -REDSKAPER

Kjøkkenredskaper av bambus garanterer trygg matlaging samtidig som du tar i bruk et av naturens mest bærekraftige materialer. Bambusens hurtigvoksende og antibakterielle egenskaper krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Les mer om Cuisine her >>

SOFT BOMULLSPINNER I PAPIR - SVANEMERKET

Miljøvennlige bomullspinner er av økologisk bomull og har pinne i papir. Bomullspinnene er svanemerket, det vil si at de er produsert med mindre utslipp til vann og luft, lavere energiforbruk, bruk av tre fra bærekraftig skog og det er begrenset bruk av kjemikalier under produksjon.

Ved å gå fra plast til papir på et slikt produkt er du med på å begrense marinforsøpling og mikroplastproblematikken, så bytt til miljøvennlige bomullspinner og bidra til mindre plastavfall og et sunnere miljø!

NB! Bomullspinner må kastes i restavfallet, ikke i toalettet. Kommunale renseanlegg klarer ikke å fange opp bomullspinner som havner i avløpet, og det har derfor eksplodert med bomullspinner på norske strender de siste årene.

NATUR ENGANGSSERVISE AV PALMEBLAD

Engangstallerkener som er laget uten å hogge ned trær. Et miljøvennlig alternativ til engangstallerkener i plast eller papir. Laget av palmeblader som har falt ned. Disse tørkes, rengjøres og presses i former ved høy varme. Engangs av palmeblader er et karbonrikt vedaktig materiale, og akkurat som kvister og greiner kan de komposteres. De bør kuttes opp i mindre biter eventuelt benytte en kompostkvern. Om de ikke skal komposters så kastes tallerkenene i restavfallet. Les mer om Natur her >>

NATUR ENGANGSSERVISE AV PLANTEFIBER

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

EFFEKT SPRAY

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

PAPIRPOSER

Europris har i lang tid tilbudt handleposer i papir. Posene er sterke og vi anbefaler å behandle dem pent slik at de kan gjenbrukes. Kast papirposen i papiravfallet slik at de resirkuleres. Fordelen med papirposer er at de brytes relativt raskt ned om de skulle havne i naturen. Våre papirposer er laget av FSC-godkjent papir og bekrefter en miljøvennlig produksjon i alle ledd.

Våre miljøvennlige alternativer

 1. Rekrutt 2,21 kg
  Rekrutt 2,21 kg
  Tilbudspris 21879 Ord. pris 30719
  Nettlager
 2. Hobby bit
  Hobby bit
  Tilbudspris 15642 Ord. pris 21962
  Nettlager
 3. Kanelgifflar
  Kanelgifflar
  Tilbudspris 25,- Ord. pris 3290
  Ikke på nettlager