Alle kan gjøre litt, vi kan gjøre mye

De største utslippene i dag skjer i produksjonen av produkter. Det skal vi i Europris gjøre noe med. Derfor skal vi bli mye bedre til å bruke råvarer om igjen, og bruke mindre emballasje og emballasje som kan gjenvinnes, samt sette enda strengere krav til leverandørene. Samtidig skal vi hjelpe deg å fornye og ta vare på tingene du allerede har. Fordi summen av de store tingene vi gjør og de små tingene du kan gjøre selv, er det som skal til for å skape varig endring.

Vi vil ha mindre emballasje

Er du sikker på at den plasten der er nødvendig? Slike spørsmål stiller vi i Europris oss stadig oftere. Vi har nemlig satt oss som mål å redusere mengden emballasje hvert eneste år fremover – noe vi er veldig gira på å få til!

Vårt symbol for produkter som tar hensyn til mennesker og miljø

Det er ikke alltid lett å ta miljøvennlige og smarte valg i hverdagen, selv om man gjerne ønsker det. Vi har derfor prøvd å gjøre det litt enklere for deg ved å lansere et symbol for produkter som tar hensyn til klima eller ansvarlig handel i verdikjeden.

Ser du dette symbolet kan du være trygg på at produktet er sertifisert av en tredjepart. 

Les mer her.

Aktuelle artikler

Lite sprett i trampolinen?

Sjekk ut trampolineguiden vår for tips om hvordan du velger din nye trampoline, eller hvordan du får tilbake spretten i din gamle med reservedeler.

Les artikkelen her.

Ta vare på hagemøblene dine

Ønsker du at hagemøblene skal vare lenger? Da er det viktig at du gir dem riktig pleie og stell. Her kan du lese tips om hvordan du kan forlenge deres levetid.

Les artikkelen her.

Pant din gamle hagegruppe og få rabattkupong hos Europris

Bytt din gamle hagegruppe med en 300-kroners rabattkupong, for kjøp av ny hos Europris. Dette prosjektet er i samarbeid med Fasvo i Fredrikstad og REBELL Bærekraftssenter i Tromsø.

Les hvordan du panter her.

Er du sikker på at den plasten der er nødvendig?

Slike spørsmål stiller vi i Europris oss ofte. Vi har nemlig satt oss som mål å redusere mengden emballasje hvert eneste år fremover – noe vi er gira på å få til! Les mer om hvordan vi jobber for å redusere, gjenbruke og resirkulere.

Les artikkelen her.

Hva betyr miljømerkede barneleker egentlig? 

Det er mange ulike sertifiseringsordninger på det norske markedet. Men hva betyr det at et leketøy er miljømerket, og er det forskjell på sertifiseringene? Lær det viktigste om miljømerkede barneleker.

Les artikkelen her.

Er du glad i kaffe? 

Da bør du velge bærekraftig. Kaffebønnen er nemlig svært sårbar for klimaendringer. Bli kjent med bærekraftstiltakene i kaffebransjen og oppdag hva du som kaffeelsker kan gjøre for å bidra.

Ler artikkelen her.

Hva betyr miljømerkede barneleker egentlig?

Er du glad i kaffe? Se hvordan du kan velge bærekraftig

Emballasje

Målet er å øke mengden resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av emballasje og designe for gjenvinning.

Vi har utviklet flere bærekraftige produkter. Et godt eksempel på dette er Vie eco-lysene våre, hvor vi har gjort aktive valg for å gjøre både produkt og emballasje bærekraftig.  

Ansvarlig innkjøper

Vi er medlem av Etisk handel Norge. Vi gir konkrete retningslinjer til produsentene våre, og BSCI gjennomfører uavhengige kontroller.

I tillegg har vi etablert et eget sourcing-kontor i Shanghai, slik at vi kan jobbe tett på de lokale produsentene i Kina.    

TEKSTIL AV BAMBUS

Klær av bambus er ikke bare ekstra snilt mot huden, men også miljøet. Bambus er et bærekraftig materiale og en miljøvennlig ressurs – de hurtigvoksende og antibakterielle egenskapene krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Tekstilbransjen bruker hovedsakelig en bambustype som ikke spises av Pandaer. Hos Europris finner du bambus Trysil sokker (mer om Trysil-merket her) og bambus undertøy.

CUISINE BAMBUSFJØLER OG -REDSKAPER

Kjøkkenredskaper av bambus garanterer trygg matlaging samtidig som du tar i bruk et av naturens mest bærekraftige materialer. Bambusens hurtigvoksende og antibakterielle egenskaper krever hverken sprøytemidler og kunstgjødsel. Les mer om Cuisine her >>

SOFT BOMULLSPINNER I PAPIR - SVANEMERKET

Miljøvennlige bomullspinner er av økologisk bomull og har pinne i papir. Bomullspinnene er svanemerket, det vil si at de er produsert med mindre utslipp til vann og luft, lavere energiforbruk, bruk av tre fra bærekraftig skog og det er begrenset bruk av kjemikalier under produksjon.

Ved å gå fra plast til papir på et slikt produkt er du med på å begrense marinforsøpling og mikroplastproblematikken, så bytt til miljøvennlige bomullspinner og bidra til mindre plastavfall og et sunnere miljø!

NB! Bomullspinner må kastes i restavfallet, ikke i toalettet. Kommunale renseanlegg klarer ikke å fange opp bomullspinner som havner i avløpet, og det har derfor eksplodert med bomullspinner på norske strender de siste årene.

NATUR ENGANGSSERVISE AV PALMEBLAD

Engangstallerkener som er laget uten å hogge ned trær. Et miljøvennlig alternativ til engangstallerkener i plast eller papir. Laget av palmeblader som har falt ned. Disse tørkes, rengjøres og presses i former ved høy varme. Engangs av palmeblader er et karbonrikt vedaktig materiale, og akkurat som kvister og greiner kan de komposteres. De bør kuttes opp i mindre biter eventuelt benytte en kompostkvern. Om de ikke skal komposters så kastes tallerkenene i restavfallet. Les mer om Natur her >>

NATUR ENGANGSSERVISE AV PLANTEFIBER

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

EFFEKT SPRAY

Robuste tallerkener fremstilt av plantefiber og 100% komposter-bare materialer (overskuddsmateriale av maisproduksjon). Drikkebegrene er av Bio-plast og 100% biologisk nedbrytbare, fremstilt av maisstivelse og kan forbrennes, komposteres eller resirkuleres etter bruk. Les mer om Natur her >>

PAPIRPOSER

Europris har i lang tid tilbudt handleposer i papir. Posene er sterke og vi anbefaler å behandle dem pent slik at de kan gjenbrukes. Kast papirposen i papiravfallet slik at de resirkuleres. Fordelen med papirposer er at de brytes relativt raskt ned om de skulle havne i naturen. Våre papirposer er laget av FSC-godkjent papir og bekrefter en miljøvennlig produksjon i alle ledd.

Våre miljøvennlige alternativer

 1. Festkaramell 2,3
  Festkaramell 2,3
  Tilbudspris 27370 Ord. pris 31970
  Nettlager
 2. Melkepletter
  Melkepletter
  Tilbudspris 238,- Ord. pris 278,-
  Nettlager
 3. Rekrutt 2,21 kg
  Rekrutt 2,21 kg
  Tilbudspris 26299 Ord. pris 30719
  Nettlager
 4. Spesial 2,1 kg
  Spesial 2,1 kg
  Tilbudspris 24990 Ord. pris 29190
  Nettlager
 5. Hobby bit
  Hobby bit
  Tilbudspris 18802 Ord. pris 21962
  Nettlager